Ticketweekend

& het ticketweekend

Ticketweekend

"Lieve Schatten, 25 jaar waar moet ik beginnen. Zoveel mooie herinneringen aan heerlijke zomeravonden. Vlak bij huis, maar met een brede blik op de wereld. Kennismaken met interessante mensen, plekken en boeiende projecten. Avonden/middagen vol kinderlijke verwondering. Sublieme details. De warmte/goesting waarmee alles gebracht werd en dat vaak ook zeer besmettelijk werkt op het publiek. De aftrap naar de zomer/vakantie begint voor ons met de kaartenverkoop van de Zomer van Antwerpen.

"Lieve Schatten, 25 jaar waar moet ik beginnen. Zoveel mooie herinneringen aan heerlijke zomeravonden. Vlak bij huis, maar met een brede blik op de wereld. Kennismaken met interessante mensen, plekken en boeiende projecten. Avonden/middagen vol kinderlijke verwondering. Sublieme details. De warmte/goesting waarmee alles gebracht werd en dat vaak ook zeer besmettelijk werkt op het publiek. De aftrap naar de zomer/vakantie begint voor ons met de kaartenverkoop van de Zomer van Antwerpen. In de beginperiode gewoon met de tram tijdens een middagpauze "snel" even over en weer ticketjes halen voor de Zomer van Antwerpen. Later urenlang aanschuiven en kamperen. Elk jaar opnieuw om drie uur 's nachts dezelfde mensen in de wachtrij. Het schept een band. Wij zagen het als ons eerste activiteit van de Zomer van Antwerpen. En missen het eigenlijk wel een beetje. Zullen wellicht een beetje ouderwets/nostalgisch zijn : maar dat misstaat niet bij een zilveren jubileum ;o) 

Lieve Schatten, van ganser harte gefeliciteerd met jullie 25 jarig jubileum! Een kwart eeuw. Het is niet niks. Ook een welgemeend dankjewel voor al de onvergetelijke uren! Tot gauw!"

Herinnering ingestuurd door Luk en Ilse Pierssens

Vanaf 2017 koop je je Zomertickets telefonisch of online. Maar dit was niet altijd het geval. In 2007 kochten mensen bijvoorbeeld hun tickets voor de voorstellingen nog in de Boerentoren tijdens het ticketingweekend. Het resultaat: kampeerders die post vatten om 1u 's nachts en een rij tot aan de Melkmarkt! Ondanks de lange nachtelijke wachtrijen, herinneren bezoekers dit vooral al een gezellig en warm gebeuren. Mensen schoven samen aan met vrienden, familie en kennissen voor de felbegeerde Zomertickets wat leidde tot een jaarlijks gezellig samenkomen. Er werd druk gespeculeerd welke voorstellingen van vorige jaren nog in het geheugen gegrift staan en welke voorstellingen dit jaar niet te missen waren. Bovendien legden medewerkers van Zomer van Antwerpen de dappere wachtenden elk jaar stevig in de watten. In 2016 kwamen zij bijvoorbeeld 's ochtends langs bij de rij kampeerders op de Zomerfabriek met allerlei lekkers, zoals warme chocomelk.