Archief: Open Call - jouw event op de Zomerfabriek?

UPDATE 11 september 2019: de Open Call voor 2019 is afgesloten. Loop je rond met een idee voor een project? Hou onze website en social kanalen in de gaten voor nieuws over een eventuele nieuwe Open Call in het voorjaar van 2020. 

Zomer van Antwerpen is organisator van de Zomerfabriek. Een urban hotspot aka Antwerpen-Berchem’s best kept secret die de deuren dit jaar opent van 21 juni tot en met 1 september 2019 voor een programma vol feestjes, dans, spoken word, classical music, workshops en... JOUW EIGEN EVENT!? 

Van een epic party, een cosy concert tot een salsa-workshop of een fabulous fashion show, van een vintage markt, een theatertry-out, een boekpresentatie tot een screening of een pittig debat: alles is mogelijk tijdens deze 'Open Edition' van de Zomerfabriek. Weet je van aanpakken en broed je op een concept dat deze zomer een plek zoekt? Look no further en dien je idee in: wie weet staat het dan deze zomer op het programma van de Zomerfabriek.

Er zijn weinig regels, verras ons met je concept maar hou wel de volgende key words in je achterhoofd: creativity, community building, young, diverse, urban, out-of-the-box, positive, open and for everyone... 

Wat bieden we:

 • Vier mogelijke locaties voor je event. Gratis en voor niks. Voor details over de capaciteit, aanwezigheid van licht- & geluidsmateriaal, grootte van het podium etc check je het best de technische fiches.
  -De Lounge: cozy binnenruimte met mooie lichtinval, een binnenbar en geluidsinstallatie. Ideaal voor debatten, spoken word performances, mode-shows, intieme concerten, etc.
  -Club Z: grote clubruimte met binnenbar, podium en DJ-opstelling. Geschikt voor feestjes, dansworkshops en grotere bijeenkomsten.
  -Het terras: terrein met buitenbar en buitenpodium. Dansen onder de zon? Vintage markt? Buiten expo? Dan is dit je locatie.
  -*Nieuw* Het grasveld: een groot terrein waar deze zomer veel ruimte is voor zonnebaden, cocktails in een strandstoel of ....
 • Een terrein dat open is van dinsdag tot en met zondag vanaf 15u.
 • Ondersteuning bij het technische en communicatieve aspect van je event.

 • Bonus: voor events die ons extra prikkelen is financiële ondersteuning voorzien: 10 evenementen ontvangen max 500 euro, nog eens 10 evenementen ontvangen max 1000 euro.

"Where do I sign up?" Simpel: niet te lang meer wachten en je project hier omschrijven. De deadline staat op 27 februari 2019. Ben je geselecteerd? Half maart nodigen we je uit voor een gesprek.

Meer informatie over Zomerfabriek vind je op facebook, instagram en de website.