Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

We vinden het belangrijk dat iedereen van onze zomerse plekken en programma kan genieten. Daarom doen we ons best om het festival voor iedereen toegankelijk te maken, in de breedste zin van het woord.  

Rolstoeltoegankelijkheid
In de brochure en op de website zijn rolstoelvriendelijke locaties en voorstellingen aangeduid met een rolstoel-symbool. Kom je in een rolstoel naar de voorstelling, ben je minder mobiel of wil je een plekje vooraan omwille van een gehoorbeperking? Geef ons op voorhand een seintje via samuel@zva.be, dan kunnen we je goed begeleiden en een geschikte plek voor je vrijhouden. Op de Zomerbar voorzien we parkeerplekken voor houders van een gehandicaptenkaart. We screenen onze locaties jaarlijks op toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Bovendien organiseren we ieder jaar een specifieke opleiding voor onze vrijwilligers. Zo hebben ze de juiste kennis en begeleiden ze je met zorg.

Audiodescriptie

Zie je niet (zo goed)? Elk jaar verzorgen we audiodescriptie bij enkele voorstellingen. Bij deze techniek omschrijft een stem wat er tussen de dialogen te zien is. Dit jaar worden voorstellingen 'Als we dansen, zal oma niet sterven' en 'Lexicon' op specifieke data voorzien van audiodescriptie voor slechtzienden en blinden. Indien je een van deze voorstellingen zou willen bezoeken, contacteer Samuel Pinillos via 03 224 85 20 of samuel@zva.be

Luisterondersteuning & ringleiding

Hoor je niet (zo goed)? Voor doven en slechthorenden is de voorstelling 'Sketch 2' voorzien van luisterondersteuning. Indien je deze voorstelling zou willen bezoeken, kijk hier voor meer informatie of contacteer Samuel Pinillos op samuel@zva.be 

Alle optredens in de Lounge-zaal in de Zomerfabriek en de voorstelling 'SH!T' op de Zomerbar zijn uitgerust met een ringleiding. Via een ringleiding genieten mensen met een hoortoestel van een optreden zonder omgevingsgeluid. Om ons aanbod aan voorstellingen met audiodescriptie en schrijftolk kenbaar te maken, werken we nauw samen met VeBeS vzw, Ahosa, Inter en hoorcoach Regina Bijl. 

Zomer voor iedereen

Het programma van Zomer van Antwerpen is er voor iedereen. Geld mag geen belemmering zijn om van cultuur te kunnen genieten. We houden onze ticketprijzen daarom bewust laag en zetten een groot deel gratis activiteiten op het programma. Mensen die de weg naar ons festivalprogramma minder snel vinden, leiden we graag toe in nauwe samenwerking met koepelorganisaties. Dit jaar gaan we bovendien een samenwerking aan met de A-Kaart: we bieden iedereen met een A-Kaart met Kansentarief korting aan voor onze circusvoorstellingen. Met deze kaart betaal je €4 in plaats van €12 per ticket. 

Om het festival naar de toekomst toe toegankelijk te houden, riepen we ter gelegenheid van onze 25e verjaardag het project 'Zomer voor Iedereen' in het leven. Iedereen die iets kan missen, kan in het bestelproces een donatie achterlaten. Dankzij jouw hulp kunnen we dit blijven dragen en kunnen we onze deuren voor iedereen open houden.  Je leest er hier mee over.

Werk je met mensen met een migratie-achtergrond of kwetsbare jongeren? Collega Samuel Pinillos vertelt je graag over de mogelijkheden om in groep het festival te bezoeken: samuel@zva.be of 03 224 85 20