Zomer voor iedereen: dank gulle gevers!

Dit jaar vierden we onze 25e verjaardag. Een verjaardag is niet compleet zonder cadeaus. En omdat het geven van cadeaus vaak nog leuker is dan om ze te krijgen, riep het festival het project ‘Zomer voor iedereen’ in het leven. Onder deze noemer deden we dit jaar extra inspanningen om voor mensen met een kleine portemonnee de ticketprijzen nog verder te verlagen door nieuwe samenwerkingen met de A-kaart voor Kansentarief en het Fonds Vrijetijdsparticipatie. Ook bezoekers met een visuele of auditieve handicap werden extra ondersteund. Voor een allereerste keer in de geschiedenis van het festival werd een circusvoorstelling toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden. Doven en slechthorenden konden dankzij de Roger luisterondersteuning en schrijftolk genieten van de voorstellingen ‘Sketch 2’ en ‘SH!T’. 

De kosten voor de inspanningen van deze editie en een uitbreiding van deze werking tijdens het festival van 2020 worden voor een groot deel gedekt door de genereuze giften van het publiek, dat via een online donatie module een bedrag naar keuze kon achterlaten.

Het eindbedrag van deze campagne is een fantastische 9269 euro. Duizendmaal dank voor jullie bijdragen. Hiermee houden we Zomer van Antwerpen toegankelijk voor iedereen! 

 Meer weten over onze acties van het afgelopen jaar of de achterliggende gedachte achter Zomer voor iedereen? Je leest er hier meer over.